A szervíz munkalap karbantartás modulban a gép beérkezése után a következő események történnek:

 1. Megnyitnak egy új munkalapot
 2. Rákeresnek a gép egyedi azonosítójára, vagy garanciajegy számára és kiválasztják (ha nincs az adatbázisban, akkor felviszik és utána választják ki). Ha a gép azonosító megvan, akkor a program kitölti a többi adatmezőt is.
 3. Amennyiben szükséges, rákeresnek az ügyfél (géptulajdonos) nevére és kiválasztják (ha nincs az adatbázisban, akkor felviszik és utána választják ki)
 4. Amennyiben szükséges, rákeresnek a Beküldő nevére és kiválasztják (ha nincs az adatbázisban, akkor felviszik és utána választják ki)
 5. Kitöltik az extra adatokat
  1. Behozatal dátuma (alapértelmezetten az aznapi dátum)
  2. Beérkezés módja (pl. személyes, postán, GLS – alapértelmezés szerint GLS)
  3. Várható elkészülés (a program a beállításokból kitölti automatikusan, de felül lehet bírálni)
  4. Tartozékok (jelölőnégyzet csoport – a Gép tartozékok karbantartásmodul elemeit ajánlja fel)
  5. Egyéb tulajdonságok (jelölőnégyzet csoport – a Gép egyéb tulajdonságok karbantartás modul elemeit ajánlja fel)
  6. Szervízes munkatárs kiválasztása (a szoftver automatikusan a programba bejelentkező felhasználó nevét teszi be, de felül lehet bírálni)
  7. 72 órán belül csere? (jelölőnégyzet). Ha ki van pipálva, a Munkalap böngészésben villog az adott sor.
  8. Megjegyzés
 6. A beküldő automatikus emailt kap, a tulajdonos emailt és sms-t kap (az Sms küldés csak akkor működik a programban, ha az árajánlatban szereplő Sms modulokat megrendelik)
  Beküldő (Partner) adatai (email, sms) ismertek, tulajdonosé a gépátvételkor kerül megadásra. Regisztrált gép esetén tulajdonos adatai ismertek, de felülírható.
 7. Kinyomtatja az átvételi jegyzőkönyvet
  (Személyes behozatal esetén ajánlja fel, egyéb esetben nem)
  Az átvételi jegyzőkönyv formátumát a szoftver fejlesztésekor állítjuk be úgy, hogy az megfelelő legyen Önöknek (logó, formátum stb.). Utólagos módosításra is van lehetőség, de azért módosítási díjat kell fizetni.

Szervíz munkalap lezárása után a program megadja a következő javítandó gép javítási számát (soron következő legalacsonyabb javítási számú gépet a „Behozott”-ból vagy 72 órás) ezt csak a megfelelő jogosultságú felhasználó bírálhatja felül.