A Szerviz Szofver áttekintése

Kapcsolódás más programokkal

A Szerviz szoftver része az Ügyviteli rendszerünknek. Ez, a szerviz program szempontjából két dolgot jelent:

 • Alapértelmezetten össze van kapcsolva egy Raktár programmal. Ennek az a nagy előnye, hogy a szervizeléskor a szerviz munkalapon felhasznált anyagok (opcionálisan) levonásra kerülnek. Nem utolsó szempont, hogy a részletes jelentéseknek köszönhetően a szerviz szoftverben bármikor lekérhetők a szerviz munkalapon felhasznált anyagok fogyásai, így rögtön tudni lehet, hogy melyik alkatrészből mennyit rendeljünk.
 • A moduláris szerkezetnek hála, ha elkezdi használni a szerviz szoftvert és egy idő után rájön, hogy jó lenne, ha a szervizelésen kívül más modulokat is tartalmazna például: Crm szoftvert, Projekt kezelést, Tárgyi eszköz nyilvántartást stb. , ezeket a plusz szoftver modulokat bármikor be lehet utólag is kapcsolni anélkül, hogy újra kellene telepíteni a szerviz szoftvert.

Egyedi módosítások is megvalósíthatók

Lényeges dolog az Ön szempontjából, hogy – ügyfeleink szerint – a többi Szerviz szoftver szó szerint “dobozos”, mely alatt azt értjük, hogy megvásárolják és bármilyen egyedi igénye támad a vásárlónak később, nem hajlandók módosítani rajta, az “ez van, ezt kell szeretni” elvet követik.
A mi ügyfeleink többsége kifejezetten imádja, hogy sokszor “extrém” kéréseiket is megoldjuk. Ilyenkor egy kedvezményes árajánlatot adunk fejlesztésre, majd módosítjuk a szerviz programot a megbeszéltek szerint.

Rövid áttekintés

A Szerviz Munkalap szoftver – Fő táblázat

Szerviz szoftver: fő ablak a munkalapok áttekintésére

Szerviz szoftver: fő ablak a munkalapok áttekintésére – Kattintson a fenti képre, hogy teljes méretben lássa!

 • A Szerviz Munkalap modulban láthatjuk a nyitott, lezárt, különböző státuszban levő munkalapokat.
 • Már itt láthatjuk a Szerviz program munkalapjainak a főbb tulajdonságait, melyekre keresni, szűrni, rendezni tudunk.
 • A fő, nyitó ablakban minden sor egy-egy különálló munkalapot jelent.
 • A különböző státuszú munkalapok különböző fülek alatt helyezkednek el, elősegítve a szerviz munkalap szoftver könnyű áttekintését.
 • Ha kijelölünk egy munkalapot és a Kiválasztott Munkalap fülre kattintunk, akkor látjuk az adott szerviz munkalap részleteit

A kijelölt munkalap részletes adatai

Szerviz szoftver: fő ablak a munkalapok áttekintésére

Szerviz szoftver: a kiválasztott munkalap ablaka – Kattintson a fenti képre, hogy teljes méretben lássa!

Ha rákattintunk a Kiválasztott Munkalap fülre, akkor a fő munklap táblázatban kijelölt munkalap összes adatát egy helyen láthatjuk. Az ablak több, vizuálisan elkülönített részből áll, megkönnyítve a szerviz munkalap szoftver könnyű áttekintését.

Kiválasztott Munkalap – Felső rész

A szerviz munkalap szoftver az ablak felső részében mutatja meg a “fejléc” adatokat, ezek az adatok jelennek meg a munklap nyomtatvány felső részében.

Különböző, vizuálisan elkülönített részekből áll:

 • Megrendelő / Ügyfél adatok
  Itt látható az ügyfél összes fontos adata.
  Az Ügyfélkiválasztás gombra kattintva kiválaszthatjuk az ügyfelet. Kiválasztás után a szerviz program automatikusan kitölti az adatokat (melyet előzőleg rögzítettünk az ügyfeleknél).
 • Kontakt személy
  Az ügyfél kiválasztás automatikusan kitölti a kontakt személy adatait is. Ha az ügyfélhet több kontakt személy tartozik, akkor az elsőt tölti be automatikusan, de ha rákattintunk a “Kontakt személy kiválasztás” gombra, akkor lehetőségünk van a megjelenő listából kiválasztani a megfelelőt. A kontakt személy kiválasztása automatikusan minden kontakt adatmezőt kitölt.
 • Szerelő (munkát végző személy)
  A szerelő valójában a szerviz munkalap szoftvert kezelő személy is egyben, hiszen általában minden szervizes cégnél a szervizes szakemberek a saját munkalapjaikat töltik ki. Éppen ezért a szerviz szoftver a “Felhasználók /Jogosultságok” modulban létrehozott felhasználók neveit jeleníti meg itt. A szerelő kiválasztása automatikusan módosítja az email címet és a telefonszámot.
 • Időpontok
  Itt lehet különböző, munkalappal kapcsolatos időpontokat kitölteni.
 • Munka típusa
  Ez a rész magáért beszél: kiválaszthatjuk, hogy a szerviz munkalap milyen típusú munka.
 • A hiba rövid leírása
  Itt lehet rögzíteni a hibát. Ha a szerelő később folytatja a munkát (például, ha több munka között “ingázik”), akkor itt láthatja, hogy mivel kell foglalkoznia.

Kiválasztott Munkalap – Alsó rész: Berendezések

A Berendezések fül alatt láthatjuk a szerviz munkalap szoftver kijelölt munalapjához tartozó javítandó berendezéseket (vagy más néven gépeket, eszközöket).
És ebben is különleges a szerviz programunk, mert a legtöbb szerviz szoftver egy munkalapon csak egy berendezést tud lekezelni, míg ez nálunk korlátlan.
Mit jelent ez? Ha egy ügyfél behoz a szervizbe két berendezést, vagy a szervizes kolléga kimegy az ügyfélhez és több berendezést szervizel egymás után (pl. fénymásoló gépeket), akkor egy átlagos szerviz szoftvert használva minden berendezéshez külön munkalapot kell készítsen, míg a mi programunkban egy munkalapon szerepelhet az összes berendezés, külön részletezve berendezésenként a költségeket.


A “Berendezés hozzáadása” gombra kattintva a szerviz munkalap szoftver felajánlja azokat a berendezéseket, melyek a kiválasztott ügyfélhez lettek korábban rendelve.
Emiatt gyorsan hozzá lehet adni egy berendezést a munkalaphoz, hiszen nem zavarja a felhasználót felesleges, más ügyfélhez tartozó berendezés. Ettől függetlenül gyorsan rá lehet keresni és szűrni minden, berendezéssel kapcsolatos adatra, például gyári szám, típus, gyártó stb.
A berendezés hozzáadása után a szerviz program felviszi új sorként a Berendezések táblázatba, de előtte megjeleníti az adott berendezés adatlapját, ahol helyben módosíthatunk adatokat, például a Számláló mező adatait (ez az adatmező átnevezhető).


A “Tartozékok karbantartása” gomb arra szolgál, hogy egy külön ablakban a kiválasztott berendezéshez tartozékokat lehessen hozzárendelni, darabszámmal, gyári számmal, megjegyzéssel együtt. Ez azért hasznos, mert ha az ügyfél a berendezéssel együtt más dolgokat is hozott (pl. töltő, táska stb.), akkor a szerviz munkalap lezárásakor tételesen végig lehet menni a listán, hogy megbizonyosodjunk, hogy mindent visszaadtunk az ügyfélnek.

ASzerviz szoftver egyéb jellemzői

  • A Szerviz program csak a jogosult felhasználókat engedi belépni:
Bejelentkezés a Szerviz programba

Bejelentkezés a Szerviz programba

  • Termék karbantartás modul: itt fel lehet vinni a terméket, cikkszámokat, mennyiségi egységet, áfa kulcsot…
Szerviz szoftver, termékek karbantartása

Szerviz program, termékek karbantartása

  • A termékeket ki lehet exportálni Excelbe a szerviz programban, amiket ki is lehet nyomtatni
  • Az Ügyfelek karbantartása modulban kezelhetjük az ügyfeleinket:
Szerviz szoftver, ügyfelek karbantartása

Szerviz szoftver, ügyfelek karbantartása modul

  • Minden ügyfélhez korlátlan kontakt személy tartozhat
Szerviz szoftver, korlátlan kontakt személy

Szerviz szoftver, korlátlan kontakt személy

  • Minden ügyfélhez korlátlan számú “gép”-amit javítunk – vihető fel a szerviz programban
Szerviz szoftver, korlátlan számú gép

Szerviz program, korlátlan számú “gép” vihető fel

  • Meghatározható a javítandó gép, neve, típusa, gyári száma, kódja, számláló 1- és számláló 2 értékei
  • Gépenként meg lehet adni a szerződés típusát és egyéb leírásokat a szerviz programban
  • Munkalap modul a szerviz programban: munkalapokat megtekinthetjük akár böngészési akár kártya üzemmódban is

Szerviz szoftver, munkalapböngészés

Szerviz program, munkalapböngészés

Szerviz szoftver, munkalapböngészés csoportosítás

Szerviz program, munkalapböngészés csoportosítás

  • Új munkalap felvitelekor ki lehet választani az ügyfelet egy listából, ezután betölti az ügyféladatokat a munkalapba a szerviz programban
  • Ki lehet választani a munka típusát, Pl.: javítás, karbantartás, üzembe helyezés, vagy műhely munka a szerviz programban
  • Ki lehet választani a fizetési módot is. Pl.: garanciális, térítéses, átalány díjas
  • Felvihető a hiba rövid leírása, majd a javítás leírása. Ezen felül a hibajelentés keltezését, a munkakezdeti és befejezési időpontját, és az átadás keltét is fel tudjuk vinni a szervizprogramban.
  • Ki lehet választani a már korábban felvitt gépet, berendezést.
Szerviz program, berendezés adatlap

Szerviz program, berendezés adatlap

  • A kiválasztásban csak az adott ügyfélhez tartozó gépek jönnek fel.
  • Fel lehet vinni a következő költségeket a szerviz programban: felhasznált anyagok, tétel, nettó ára, mennyiségi egység, mennyiség. Következő költség a munkadíj, itt a munkát végző személy neve, óradíj, darabszám vihető fel. Ezen felüli költségek- kiszállási költségek: km száma, km díja majd a program kiszámolja a végösszeget. Ezen kívül egyéb költségeket is fel lehet vinni melyek szabadon szerkeszthetők.

Szerviz program, részletes munkalap

Szerviz szoftver, részletes munkalap

Szerviz szoftver, részletes munkalap

Szerviz program, részletes munkalap

Szerviz szoftver, munkalap részletes leírása

Szerviz program, munkalap részletes leírása

Szerviz szoftver, részletes munkalapi leírás

Szerviz program, részletes munkalapi leírás

  • A folyamat menet úgy történik, hogy kiválasztják a megrendelőt és a gép típust valamint a munkát végző szervizes nevét, és utána kinyomtatnak egy munkalapot a szerviz programból. A munkalapon a szerviz program automatikusan kitölti a megfelelő adatokat és helyet hagy a szervizesnek, hogy az a helyszínen kitöltse a hiányzó információkat. Ezen kívül a munkalap tartalmazza a programot használó cég adatait és logóját valamint egy egyedi munkalap sorszámot. Ha a szervizelés megtörtént, akkor a szervizes visszahozza a kitöltött munkalapot és Ő vagy valaki más a cégnél beírja a szervizes által kézzel beírt hiányzó adatokat.
  • A Munkalapot ki lehet nyomtatni képernyőre, nyomtatóra, vagy Pdf állományba
Szerviz program, munkalap nyomtatás

Szerviz szoftver, munkalap nyomtatás

  • A munkalap névjegykártya fül kinézete átmódosítható a szerviz programban
Szerviz szoftver munkalap, névjegykártya fül módosítható

Szerviz program munkalap, névjegykártya fül kinézete szabadon módosítható

  • Jelentések statisztikák készítése. Megadható a kezdő és záró dátum, a cég neve, termék neve, erre program kilistázza azon munkalapokat melyek megfelelnek a feltételeknek. Továbbá cégnévtöredékre is lehet szűrni, ez akkor lehet hasznos ha egy cégnek több telephelye van, de külön ügyfélként szerepelnek.
Szerviz program, jelentések

Szerviz szoftver, jelentések

  • Felhasználó és jogosultság kezelés
  • 32 féle kinézet közül lehet választani a szerviz programban
Szerviz program, kinézetek

Szerviz szoftver, kinézetek

  • Profi Naptár funkció is be van építve, hogy a szervizesek ne felejtsék el a szervizelések időpontját
Szerviz szoftver, profi naptár funkció

Szerviz program, profi naptár funkció

 • És még sok egyéb más kényelmi funkciók …
 • Igény esetén a szerviz program összekapcsolható a: Crm Guru programmal, az Árajánlat készítő programmal, a Raktár programmal az Ügyviteli szoftverekkel, vagy akár az összes cégünk által fejlesztett szoftverrel!