Szerviz szoftver fejlesztési napló

A Szerviz munkalap szoftvert folyamatosan fejlesztjük

A Szerviz szoftverben található modulok többek között:

 • Munkalap böngészés
 • Szerviz munkalap nyomtatás
 • Munkalap naptár
 • Ügyfél modul
 • Gép tartozékok  és felhasznált anyagok karbantartása
 • Szerviz munkalap jelentések.

Ezeket folyamatosan fejlesztjük, melyek aktuális állapotát az alábbi gombra kattintva tekintheti meg:

Szerviz szoftver fejlesztések: 2024 év

 1. Szerviz szoftver: Felhasznált anyagok kiválasztása
  Szerviz Munkalap szoftverben a Felhasznált anyagok hozzáadás ablakban megjelenítettük a termékek aktuális készletét és a végfelhasználói eladási árat is.
 2. Szerviz szoftver: Kiszállási díj nettósítása
  Ha a Szerviz Munkalap szoftverben az “Eladási ár képzés” beállítás bruttóra van állítva, akkor ha a kijelölt munkalapokból számlát készítünk, a kiszállási díjat “visszanettósítja” a számlán, hogy a bruttó ár megegyezzen a munkalapon feltüntetett kiszállási árral.
 3. Termék napló: Szerviz Munkalap -> Kiadás
  A Termék naplóban megjelennek a Szerviz munkalap szoftver által készült termék kiadások.
 4. Szerviz Felhasznált anyagok hozzáadása Kosár funkcióval
  Szerviz Munkalap szoftverben a Felhasznált anyagok hozzáadását megújítottuk: a felugró Termék kereső ablakban a Kosár gombra kattintva hozzá tudjuk adni a kiválasztott terméket a listához, majd helyben rákereshetünk a második hozzáadandó termékre és azt is hozzáadhatjuk. Amikor az összes termék a kosárba van, bezárjuk az ablakot és a szerviz program egyszerre beteszi őket a Felhasznált anyagok táblázatba.

Szerviz szoftver fejlesztések: 2023 év

 1. A Szerviz program ügyfél kiválasztása már az általános ügyfél kiválasztó ablakot használja.
 2. Módosítottuk a Szerviz Munkalap szoftverben az Új ügyfél felvitelét.
 3. Új, átláthatóbb felületen jelenítettük meg a Szerviz program javítás típusait.
 4. Szerviz szoftverben bizonyos Munkalap nyomtatványokon már megjelenítjük a szervizes munkatárs aláírását.
 5. Módosítottuk a Szerviz ügyfelek ablakot. Egyrészt növeltük a hatékonyságát, másrészt kisebb hibákat tartalmazott, melyeket javítottunk.
 6. Ha a Szerviz szoftverben több munkalapról egy összevont számlát szeretnénk készíteni és több szervizes is szerepel a kijelölt munkalapokon, akkor a szerviz program figyelmezteti a felhasználót (mert befolyásolhat bizonyos szervizzel kapcsolatos számla jelentéseket).
 7. Létrehoztunk egy Belső megjegyzés adatmezőt. Minden szerviz munkalaphoz külön Belső megjegyzést írhatunk. Ezeknek a tartalma nem jelenik meg a nyomtatványokon.
 8. Felére csökkentettük a Szerviz munkalapok betöltési sebességét.
 9. A Belső megjegyzés adatmező már nem csak a munkalap részletes ablakban érhető el, hanem közvetlenül a munkalap táblázatból is.
 10. Szerviz Munkalap Szoftver már a tizedes mennyiséget is lekezeli a felhasznált anyag raktárból levonásánál.

Szerviz szoftver fejlesztések: 2022 év

 1. A Szerviz szoftverből készült számlák átveszik az ügyfél e-számla beállítását: ha e-számlás az ügyfél, akkor a számla készítő ablak átveszi. Természetesen felül lehet bírálni.
 2. Ha a szerviz munkalap szoftverből számlát készítünk, a szerviz program számla készítés előtt megvizsgálja, hogy az adott cég még létezik-e. Ha nem létezik, figyelmezteti a felhasználót és nem engedi a számlázást. Korábban előfordult, hogy felhasználói figyelmetlenség miatt kitöröltek aktív ügyfeleket (ezek a bejegyzések természetesen az ügyviteli szoftver naplózásában megtekinthetők).
 3. Automatikusan elkészül a péntár bizonylat, ha a Szerviz szoftverből készpénzes számlát állítunk ki.
 4. Ha számlát készítünk a Szerviz szoftver munkalapjáról, akkor a számlázó ablakban elérhetjük az Ügyfél Információs ablakot.
 5. Szerviz szoftver “Szerviz – Géptípusok karbantartása” moduljában importálni lehet Excel állományból a gép típusokat.
 6. A Szerviz Program nyomtatványán nem jelent meg eddig a “Garanciális javítás” munka típus. Ezt kibővítettük.
 7. Gyorsítottunk a Belső szerviz munkalap nyomtatvány betöltődésén.
 8. Szerviz Munkalap szoftver naptárát eddig csak kizárólagos ablakban lehetett megnyitni, most viszont a nyitott Szerviz Naptár mellett további modulokat lehet használni.
 9. Nem lehet két egyforma gyári számot rögzíteni Szerviz Munkalap szoftver ügyfélhez rendelt gépeinél. A felhasználói figyelmetlenségből adódó többszörös gép rögzítést kerüli el ez a fejlesztés.
 10. Szerviz Munkalap szoftverben az Új berendezés hozzáadás ablakában az alapértelmezett keresési oszlop a Megnevezés lett.
 11. Felhasználói adatmezők modult kibővítettük a Szerviz Munkalap programban található Berendezés Tartozékok táblázatával. Mostantól már itt is kibővíthetjük az adatokat egyedi adatmezőkkel.
 12. Kiszélesítettük a Berendezés tartozékok táblázatot a Szerviz programban, így sok felhasználói adatmező esetén jobban átlátható.
 13. Szerviz szoftver “Számla készítés a kijelölt munkalapokról” megváltoztattuk az alábbiak szerint:
   Ha csak egy munkalapot jelölt ki a felhasználó, akkor a szerviz program automatikusan kitölti a számlázó ablakban az ügyfél adatait.
  Amennyiben több munkalap lett kiválasztva, akkor a szerviz szoftver Felteszi a kérdést:”Hagyja a számla cég adatait üresen és majd utólag választom ki az ügyfelet” vagy “Töltse be az ügyfél adatait a számla ablakban”.

Szerviz szoftver fejlesztések: 2021 év

 1. Szerviz szoftver Munkalap ablaka 7 különböző táblázatot tartalmaz (Munkalapok, Berendezések,Felhasznált anyagok,Szolgáltatások,Berendezés tartozékok, Feladatok, Egyéb költségek). Az “Ablak rácsai tulajdonságainak és az ablak pozíciójának mentése” menüpont segítségével minden felhasználó elmenthette a 7 táblázat oszlopainak a beállításait. Kiderült, hogy ez mindegyikre működött, csak a Szolgáltatások táblázatra nem, ezt javítottuk.
 2. Szerviz szoftver Esedékes karbantartások ablakaiba megjelenítettük a szerviz gépekhez tartozó felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőket is, kibővítve az eddig megjelenített ügyfél adatmezőket.
 3. Ha lezárunk egy munkalapot a Szerviz szoftverben, a Berendezések fülön elérhetetlenek lesznek a “Berendezés hozzáadása”,”Eltávolít”, “Berendezés szerkesztése” és “Tartozékok karbantartása” gombok.
 4. Szerviz szoftver Munkalap táblázatát összekötöttük a Mező szintű Jogosultság kezelés modullal. Ez azt jelenti, hogy a Több felhasználós rendszerben – amennyiben megvan a Mező szintű Jogosultság kezelés modul – jogosultságot tudunk adni felhasználónként, hogy törölhet, szerkeszthet, vagy éppen felvihet új munkalapot a szerviz szoftverben.
 5. Szerviz szoftverben levő felhasználó által szerkeszthető munkalap nyomtatványok meghívása mostantól joghoz kötött: csak az arra jogosult felhasználók használhatják.
 6. Szerviz szoftverből már ki lehet állítani számlát a számlázz.hu-n keresztül. Működés: ki kell jelölni a számlázandó munkalapokat a szerviz szoftverben (egér+kattintással), majd rá kell kattintani az Egyéb / Számlázás / “Számla készítés a kijelölt munkalapokról” menüpontra.
  A Szerviz program összegyűjti a munkalapok felhasznált anyagait, szolgáltatásait, munkadíját és kiszállási költségeit és felküldi az aktuális munkalap ügyfél adataival a számlázz.hu rendszerének. A számlázz.hu rendszertől visszakapott számlaszámot tárolja a kijelölt munkalapok Számla sorszám adat mezőjébe, így rögtön látszik, hogy mely munkalapokból készült számla és melyekből nem.
  Természetesen csak akkor működik, ha aktiválva van a számlázz.hu modul az ügyviteli programban.
 7. Szerviz szoftverben a Munkalapok és “Kiválasztott Munkalap” fül közötti váltás nem volt minden új felhasználónknak egyértelmű, ezért élénk színnel kiemeltük az aktív fület. Elősegíti a gyorsabb váltást, hiszen nem kell “megkeresni”, mert a felhasználó szeme rááll az adott színre.
 8. Felgyorsítottuk az új munkalap létrehozásának idejét a Szerviz szoftverben . Ez a gyorsulás főleg akkor szembetűnő, ha interneten keresztül (távoli adatbázissal) használják a szerviz programot.
 9. Aktualizáltuk a Szerviz szoftverből elérhető oktató videókat, valamint elkészítettünk egy új szerviz programmal kapcsolatos videót: “A Szerviz program használatba vétele, törzs adatok beállítása” témában.
 10. Átrendeztük a Szerviz szoftverben menüjét, hogy logikusabb legyen a felhasználók számára. Néhány változás, a teljesség igénye nélkül:
  • A Karbantartás menüt átneveztük Törzs adatok-ra
  • A Szerviz ügyfelek menü átkerült a Törzs adatok alá, kiemelt színnel
  • Az Egyéb menüpont alá létrehoztunk egy Munkalap menüt és ez alá csoportosítottuk az összes munkalappal kapcsolatos parancsot
  • Bizonyos menüpontok ikonjait lecseréltük
 11. Aktualizáltuk a Szerviz szoftverből elérhető oktató videókat, valamint elkészítettünk egy új szerviz programmal kapcsolatos videót: “A Szerviz program használatba vétele, törzs adatok beállítása” témában.
 12. Felgyorsítottuk a munkalap modul betöltését a Szerviz szoftverben.
 13. Kivettük a “Hiba rövid leírásának szerkesztése” menüpontot a Szerviz programból. Felesleges volt, mert a hiba leírása elérhető a Kiválasztott munkalap fülről is.
 14. Felgyorsítottuk a szerviz munkalapokhoz tartozó felhasznált alapanyagok betöltődését és sor összesen kiszámolását.
 15. Szerviz szoftver Tartozékok adatai, csak akkor töltődnek be, ha valóban szüksége van rá a felhasználónak, ezzel is gyorsítottunk a Szerviz program betöltődésén.
 16. A a Szerviz szoftverben található “Felhasznált anyagok” adatrács oszlopait visszállíthatjuk az eredeti beállításokra. Elérés: egér jobb klikk az adatrácson, és a megjelenő menüben a “A táblázat oszlopainak visszaállítása” menüpontra kell kattintani. Korábban csak a Munkalap ablak összes táblázatát lehetett visszaállítani egyszerre. Ez a parancs kizárólag az aktuális szerviz szoftver felhasználóra vonatkozik, a többi felhasználót nem érinti.
 17. Naprakészre hoztuk a “Munkalap keresés ügyfél és tétel szerint” jelentést a Szerviz szoftverben.
 18. Módosítottuk a Szerviz szoftver számlázási részét úgy, hogy külföldi vevő esetén automatikusan kitölti az EU adószámot és beállítja a vevőknél rögzített Vevő adó státuszt is.
 19. Szerviz programban a Munkalap részletes ablakban már egyszerre több berendezést is ki lehet jelölni hozzáadásnál. Ilyenkor a szerviz szoftver az összes jelölőnégyzettel kijelölt berendezést hozzáadja a munkalaphoz.
 20. Ha munkalapokat számlázunk a szerviz programból, a számlázó program már átveszi az ügyfél csoportos adószámát

Szerviz szoftver fejlesztések: 2020 év

 1. Ha több kijelölt szerviz munkalapból egy számlát készítünk, akkor a szerviz program az összes kijelölt munkalapnál kitölti a számla sorszámot.
 2. Eddig, ha egy felhasználónak volt joga a Szerviz programhoz, le tudta zárni a munkalapokat. Az új fejlesztés lehetővé teszi, hogy külön jogot lehessen adni a munkalap lezárásra, így megoldható, hogy valaki rögzíthessen és szerkeszthessen munkalapot, de nem zárhatja le. Az új jogosultság neve: “Szerviz – Lezárhat munkalapot?”
 3. Új jelentést készítettünk: Jelentések / Számla / “Számla Lista – Munkalapokra”. Az ügyviteli progam szerviz szoftvere a megadott időszakban elkészült munkalapokból készült számlákat jeleníti csak meg.
 4. Az “Email küldés – ügyfélnek” modult modernizáltuk, valamint megoldottuk, hogy az emailt a háttérben küldje el, így az email küldés alatt tovább lehet használni a szerviz szoftvert.
 5. Az “Email küldés – vállalkozónak” modult úgy módosítottuk a Szerviz szoftverben, hogy alkalmas legyen az egy munkalap -> több gép lekezelésére.